Musaca Grecească Autentică (Moussaka) - Rețetă Tradițională

4-6

30 min

Timp de preparare

Porții

Timp de gătire

45 min

Musaca Grecească Autentică (Moussaka) - Rețetă Tradițională cu ulei de măsline OLOIMusaca Grecească Autentică (Moussaka) - Rețetă Tradițională cu ulei de măsline OLOI

O rețetă autentică de Musaca Grecească cu vinete, carne tocată și sos bechamel cremos. Gust bogat, perfectă pentru o cină în stil mediteranean.

INGREDIENTE
  • 2 vinete mari

  • 400 g carne tocată de vită

  • 1 ceapă, 2 căței usturoi

  • 400 g roșii tocate (sau sos de roșii)

  • 1 linguriță scorțișoară, Sare, piper, ulei de măsline

  • 50 g unt, 50 g făină, 500 ml lapte (pentru sos bechamel)

  • 100 g cașcaval ras

MOD DE PREPARARE
  • Pregătește vinetele: Taie rondele, sărează-le și lasă-le 20 min. Prăjește-le ușor în ulei de măsline.

  • Umplutura: Călește ceapa, usturoiul, apoi adaugă carnea, scorțișoara și roșiile. Fierbe 15–20 min până scade.

  • Sos Bechamel: Topește untul, adaugă făina, apoi treptat laptele. Fierbe până se îngroașă. Condimentează și adaugă puțin cașcaval.

  • Asamblare: Într-o tavă, pune un strat de vinete, unul de carne, apoi iar vinete. Toarnă bechamelul deasupra și presară cașcaval.

  • Coace: 180°C, 40–45 min, până se rumenește frumos.

PUR. GRECESC. OLOI

Descoperă gama noastră de uleiuri de măsline extravirgine presate la rece sub 27℃ și simte diferența!“