Musaca Grecească Autentică (Moussaka) - Rețetă Tradițională
Oloi
INGREDIENTE
2 vinete mari
400 g carne tocată de vită
1 ceapă, 2 căței usturoi
400 g roșii tocate (sau sos de roșii)
1 linguriță scorțișoară, Sare, piper, ulei de măsline
50 g unt, 50 g făină, 500 ml lapte (pentru sos bechamel)
100 g cașcaval ras
MOD DE PREPARARE
Pregătește vinetele: Taie rondele, sărează-le și lasă-le 20 min. Prăjește-le ușor în ulei de măsline.
Umplutura: Călește ceapa, usturoiul, apoi adaugă carnea, scorțișoara și roșiile. Fierbe 15–20 min până scade.
Sos Bechamel: Topește untul, adaugă făina, apoi treptat laptele. Fierbe până se îngroașă. Condimentează și adaugă puțin cașcaval.
Asamblare: Într-o tavă, pune un strat de vinete, unul de carne, apoi iar vinete. Toarnă bechamelul deasupra și presară cașcaval.
Coace: 180°C, 40–45 min, până se rumenește frumos.
PUR. GRECESC. OLOI
”Descoperă gama noastră de uleiuri de măsline extravirgine presate la rece sub 27℃ și simte diferența!“